Magnífic vídeo de Barcelona, la tècnica del Time-Lapse

Durant els darrers dies ha estat circulant per les xarxes socials aquest vídeo realitzat amb la tècnica Time-Lapse i on es poden veure diferents llocs emblemàtics de Barcelona d’una forma força espectacular. Així que volgut investigar una mica sobre l’autor i què és exactament aquesta tècnica del Time-Lapse.

Doncs l’autor és en Pau Garcia Laita (no confondre amb l’emprenedor Pau Garcia Milà), un realitzador audiovisual de només 22 anys però amb força bagatge en la realització de montages audiovisuals, tal i com podem veure a la seva web. Veient-ne un parell ja es pot veure que el noi té talent, almenys des del meu punt de vista, que no és el d’un professional.

Últimament se n’està parlant força de la tècnica time-lapse, potser arran dels espectaculars vídeos que s’han viralitzat per la xarxa. Segons he pogut llegir, aquesta tècnica consisteix en realitzar 25 fotografies per segon d’una mateixa escena, així  amb posició fixe. Per això, només cal una càmera Reflex (en Pau va utilitzar una Canon EOS 550D)  i un intervalòmetre. I què coi és un intervalòmetre? Doncs un dispositiu que envia una senyal a la càmera per tal que capturi una imatge cada cert temps.
Amb el posterior muntatge (que es pot realitzar amb la majoria d’editors de vídeo i inclús amb alguna app) la velocitat es multiplica creant un efecte visual força espectacular. Dedueixo doncs, que per gravar aquest tipus de vídeo es necessita molta paciència i moltes hores de feina ( diuen que en Pau s’hi va passar cinc mesos).

Llegeixo també que de projeccions Time-Lapse ja fa molt temps que se’n fan, però que va ser a partir del 2008 quan l’americà Tom Lowe (considerat el referent mundial d’aquest tipus de vídeos) els va popularitzar.

Un dels Time-Lapse que recordo i que més es va viralitzar va ser el Time-Lapse de la Sagrada Família, realitzat per en Luis Caldevilla, considerat el millor especialista espanyol en la matèria i també fundador de timelapses.tv, una completa web amb tota mena d’informació sobre aquesta tècnica.

Tornant al vídeo que ens ocupa, els que sempre voleu saber la banda sonora que acompanya us diré que a mi m’és indiferent saber-ho, però que us ho diré igualment 😉 La cançó es diu Starscapes i és del grup The American Dollar, del qual us mentiria si us digués que n’he sentit a parlar algun cop.

Per últim dir que el vídeo ha estat escollit com un dels millors vídeos per la gent de Vimeo, que no és poc.

Doncs res, llarga vida al Time-Lapse!

Àlex

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Barcelona, Fotografia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s