Descobrint edificis a quatre passes de casa: les Cases Ramos

cases ramos

Sovint, ja siguem barcelonins, parisencs o lisboetes, no fem gaire cas als edificis de la nostra ciutat. És allò típic de “per què anar-hi si hi passo cada dia”. Iniciatives com la de 48 h Open House Barcelona, on tot d’edificis s’obren als barcelonins durant un cap de setmana, s’agraeixen i van bé, però en general fa falta fer més turisme km 0 (mola el concepte). En aquesta línea avui parlaré d’aquest magnífic edifici que desconeixia que existís, i això que el tinc a quatre passes de casa.

L’altre dia, allò que tornant de fer un encàrrec passo per Plaça Lesseps, quan de sobte.. Oh My God! Un espectacular edifici s’alça davant els meus ulls. Així que amb l’emoció del moment decideixo fotografiar-lo per penjar la foto a Twitter i Instagram. Només uns minuts després en  Jordi Corominas em passa un enllaç amb la informació de l’edifici.
Es tracta de Cases Ramos (aquest és l’enllaç), que rep aquest nom al tractar-se de tres cases construïdes l’any 1906 per encàrrec de l’empresari Ricardo Ramos. Llegeixo que és l’edifici més important que integra el barri de Gràcia amb la Barcelona de principis de segle XX (al 1897 va ser quan Gràcia havia estat annexat a Barcelona). I que a principis de la decada dels 70 hi havia plans per encerrocar l’edifici però que afortunadament no va ser així en ser declarat Momument Nacional.

Informant-me de l’edifici i havent apres una cosa nova ja estava content (per un diumenge està bé) però em deixava una dada força important i que la Carla m’aclararia, també via twitter: en Pedro Almodovar va triar aquestes cases per rodar la seva pel·lícula “Todo sobre mi madre”.

També volia comentar que totes les fotos que he trobat  de l’edifici per Internet estan sense les banderes catalanes, per tan entenc que fa poc temps que hi són. Les hauran penjat per Sant Jordi? Si algú ho sap doncs benvinguda sigui la seva aportació. De totes formes, que ningú les tregui 😉

Bé doncs, a partir d’ara, quan torni a passar per la plaça Lesseps ja podré dir, amb el cap ben alt, que se alguna cosa sobre aquest edifici, aquestes tres cases, les Cases Ramos!

(en aquest vídeo de les Cases Ramos realitzat pels companys de Gràcia Televisió hi podeu trobar més informació, que jo per avui ja en tinc prou).

cases ramos lesseps

Àlex Castells

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Barcelona, La Vila de Gràcia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s