Les seves passejades, la seva Barceloneta

foto La Barceloneta

A mig matí els veïns de La Barceloneta surten a fer un tomb. Al cap de setmana passen més desaparcebuts, però de dilluns a divendres se’ls pot veure fácilment passejant pel barri. Aquest matí hi he estat jo a La Barceloneta i l’escena és certament melancòlica però no dir-ho amb una paraula que ara mateix no acabo de trobar. Persones d’avançada edat, amb més o menys agilitat per caminar però que, quan surt el sol, no perdonen la passejada pel barri. La seva passejada.
Segurament podrien viure en un pis més gran, més comode, però no a La Barceloneta. I això podria arribar a ser la seva sentència. Això pot sonar una mica cruel però el cert és que no m’equivoco de molt si dic que per aquests veïns la vida de barri ho és gairebé tot. I a La Barceloneta la vida de barri arriba al seu màxim exponent. Molt ha canviat el barri amb els anys però hi ha coses que romanen en el temps. Es coneixen gairebé tots, se saluden, creuen quatre paraules. Ja en tenen prou, no els cal més.
Després tornaran al seu piset, amb la seva família. Segurament no tenen gaire espai, hi caben però segurament molt i molt justos. Però això per ells és totalment secundari. El que realment compta és que demà tornaran a sortir de casa i tornaran a fer la passejada. La seva passejada. Tornaran a creuar quatre paraules amb els seus veïns de tota la vida. Només quatre. Això si fa sol, que segurament en farà. Perquè això és La Barceloneta!

foto de La Barceloneta

foto de La Barceloneta

foto de La Barceloneta

foto de La Barceloneta

Salut!
Àlex

Anuncis

2 comentaris

Filed under Barcelona, L'Àlex escriptor i guionista

2 responses to “Les seves passejades, la seva Barceloneta

  1. No està mal, Castells. El proper dia has de parlar amb un d’ells. Això encara li donarà més gràcia a la història. Només és un consell, tipus!!

    • enjason

      jeje, gràcies home, tot un elogi venint d’un periodista com tu 🙂
      Doncs si, bona idea, podria estar bé parlar amb algun personatge d’aquests per fer-ho tot més real. Perquè al final aquesta és la meva visió, que pot ser no del tot real, però que per altra banda ja m’agrada també 😀

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s