Carta oberta a l’Iñaki: “Con el numero siete, Iñaki Urdangarin!”

Hola Iñaki, què tal, com et va la vida? Espero que bé, t’ho mereixes. Si si, et mereixes el millor, perquè tu no has fet res malament. I si ho has fet, segur que no ha estat del tot inconscientment. I si és així diuen que no compta.

Te’n recordes d’aquells gols des dels nou metres? Quin llançament, quina esquerra. Quins temps aquells Iñaki! Eres alt, guapo, bon esportista, de família adinerada. L’enveja de tota sogra, el nét somiat per qualsevol àvia. I ara? Què ets ara?

Escric el teu nom al Google per buscar fotos teves i només me’n surt una de quan jugaves.  De quan jugaves a l’handbol vull dir. I no se, ho trobo extrany. Només una? A les altres hi surts vestit de carrer, molt ben vestit. Sovint amb americana i corbata, a vegades amb una bufanda lligada al coll. Algu has hagut de fer Iñaki. Perquè Google mai s’equivoca.

Busco informació perquè no em puc creure que només surti una foto teva de l’handbol. Si si, només una i, francament, amb el jugadoràs que eres, no pot ser!
I posant el teu nom, són tants els resultats que em don el Google, Iñaki. Són tantes les coses que es diuen de tu, Iñaki. Tantes!
Als resultats de les primeres pàgines em surten notícies d’avui. Per tant, això vol dir que… cada dia se’n parla de tu Iñaki? I rebuscant una mica, veig que et vas casar amb la infanta Cristina. Enhorabona. Bé, o no, mmm, no ho se. De rebot també llegeixo que vas tenir un petit affair amb la teva ex-parella. Però jo no m’ho crec això. Banyes a la Cristina? No, tu mai ho faries això Iñaki.

Estàs fent patir molt a una família saps Iñaki? I això si que no t’ho perdono. En Joan Carles ja no sap què fer amb tu. Es pregunta per què. Per què la seva filla va haver de triar-te a tu, Iñaki. Per què amb tots els pretendents que tenia no en va triar a un altre, Iñaki. Però tu aleshores eres guapo, esportista, elegant. Un triomfador. Però ara ja no. Ara quan surts al carrer les noies et miren igual, si. Però et miren per una altra cosa, Iñaki.

El que pagaries per tornar enrere oi Iñaki? El que pagaries perquè posant el teu nom a Google surtissin totes les imatges de quan jugaves a handbol. Les fotos de l’Iñaki jugador. Però hi ha una cosa que no es pot pagar amb diners. I és la de tornar enrere. Mai més podràs tornar a ser jugador d’handbol Iñaki, a tornar a brillar. Mai amb una pilota a les mans. Però tampoc sense.

Aquell llançament de nou metres Iñaki. Quins temps aquells. Però ara ja ningú s’enrecorda d’això. Ara ja ningú vol ser la teva àvia, ni la teva sogra. Perquè Google no s’equivoca.
Però… quina esquerra Iñaki! La mateixa amb què vas firmar tot de contractes de molts diners. Diners que amics teus pagaven a l’empresa Noos. O almenys això diuen. Un nom d’una empresa que comenci per No? Aquí ja no vas començar bé Iñaki. Contractes fraudulents Iñaki. Per què els vas firmar tu, oi? Diuen que amics teus et pagaven coses amb diners públics. Coses que tu inflaves de preu. Estudis de consultoria i no se què més. Molt bona aquesta Iñaki. Estudis de consultoria.

Ara diuen que te’n vas a Qatar. Que bé, estic molt content per tu. Encara que fugir no és mai el millor per a una persona. Però tu no fuges oi Iñaki? No, segur que no. Tu te’n vas com entrenador d’un equip d’handbol. Ai l’handbol, l’esport que t’ho ha donat tot. Perquè ara no tens res, i et penses que tornaràs a ser el d’abans. Ostres, em sap greu Iñaki, però això no va així. La vida no és un partit d’handbol saps? Està molt bé marcar gols de nou metres però hi ha un moment en que això s’acaba. I tu no ho has pogut assumir això, Iñaki. No has pogut assumir que no es poden marcar gols des dels nou metres tota la vida.

Tot i que amb la teva esquerra… quina mà que tenies Iñaki! Llàstima que no l’hagis sabut fer servir de la mateixa manera amb els negocis. Llàstima Iñaki! Aquesta esquerra que tants bons llançaments et va donar. No no, no l’has sabut fer servir de la mateixa manera amb els negocis. Perquè a tu l’esquerra primer t’ho va donar tot. Però després t’ho va treure. Primer amb una pilota a les mans. Després amb un bolígraf.

Iñaki, si em creuo un dia amb tu pel carrer ja se el que et diré: “Con el numero 9, Iñaki Urdangarín”. Perquè sentir això ser que et fa molt mal, Iñaki. Perquè mai tornaràs a ser el jugador que vas ser. Aquell jugador que marcava des dels nou metres. Amb l’esquerra.
Un esquerra que t’ho va donar tot amb aquells llançaments. I després t’ho va treure tot amb aquelles firmes.

Quina llàstima Iñaki, quina llàstima. Tan bo que eres. Però jo, per ser positiu, em quedaré amb l’Iñaki del Barça. Si si, perquè a mi l’altre Iñaki no m’agrada. No m’agrada l’Iñaki que no va saber retirar-se de l’handbol. Perquè tu Iñaki, no vas saber parar de jugar. Si si, vas continuar jugant. Però aquest cop la pilota va anar massa lluny. Massa lluny i perquè aquest cop no va ser amb cap pilota que vas jugar. Va ser amb foc. I clar, et vas cremar! I mai més podràs apagar aquest foc, Iñaki. Ni amb un d’aquells llançaments des de nou metres podràs apagar aquest foc. El que tu mateix vas encendre. Amb l’esquerra. Però no des dels nou metres sinó firmant. Perquè res més no tornarà a ser com abans, malauradament per tu Iñaki. Que et vagi bé per Qatar, Iñaki. I recorda: ja res més tornarà a ser com abans. “Con el numero siete: Iñaki Urdangarin!”

iñaki urdangarin al barça
Atentament,
Àlex Castells

Anuncis

2 comentaris

Filed under L'Àlex escriptor i guionista

2 responses to “Carta oberta a l’Iñaki: “Con el numero siete, Iñaki Urdangarin!”

  1. M’ha agradat molt la carta. Jo també em quedaré sempre amb aquell handbol. Ja en parlarem quan ens veiem

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s