Amics i coneguts al “Penjats a Internet”, un 30 minuts de xarxes socials i privadesa

30 minuts
Poc o molt, Internet ens ha canviat la vida. A tots.

I més especialment les xarxes socials. Però, les utilitzem correctament? O millor dit, com s’utilitzen correctament? Som conscients del que publiquem a les xarxes? O millor dit, fins a quin punt sabem si és bo o dolent publicar informació privada  a les xarxes?

D’això va anar el programa de 30 minuts Penjats a Internet. De com ha canviat la forma amb què ens comuniquem amb el nostre entorn. I els perills – o no tant perills – de no fer un bon ús de les xarxes socials.

El que és bo per un no és bo per l’altre. I a l’inrevés. Comencem per aquí, per no generalitzar ni tirar de demagogia. A les xarxes socials tothom hi publica el que vol. I ningú és qui per dir si això està bé o no. És totalment respectable tant qui publica la seva vida i miracles, com qui ni té un perfil creat.

Dit això, la meva opinió està molt i molt cara. Les xarxes socials són una extraordinària eina. Per compartir, debatre, aprendre, descobrir, passar-s’ho bé, conèixer gent interessant, retrobar vells amics. Sense cap mena de por. Perquè tornant a l’orígen de tot plegat, no oblidem una de les definicions més encertades de felicitat, almenys per mi. La felicitat és l’absència de por.

I això és la única cosa que no em va acabar de fer el pes del programa, que va generar certa por en el fet de compartir.
Que cadascú trii el que vol fer amb la seva vida. Si la vol compartir o no. Més o menys. Però no s’ha de fomentar el tenir por. El que s’ha de fomentar és compartir en tot moment. Quin és el perill? Probablement molt menys del que ens pensem.

compartir.png~1

Al programa hi sortien amics i coneguts.

Com l’amic Marc Elena, a qui vaig conèixer al 1er Hootup BCN, event organitzat pels companys d’Enconexo, i en el que vaig col·laborar. Des d’aleshores que ens seguim per Twitter i hem anat coincidint en altres saraus 2.0. I també al II Congrés de la volta al món, organitzat pel Club de Viatges que el mateix Marc coordina. Un gran comunicador digital, expert en facebook.

O com en Francesc Grau, a qui vaig conèixer en una xerrada que va fer sobre Twitter al col·legi de periodistes. Em va agradar moltíssim la forma com en Francesc ens va explicar Twitter, així en una hora. I és que ell és l’autor del llibre Twitter en una setmana. Un autèntic referent en temes de comunicació 2.0 a Catalunya.

O com la Marta Alonso, a qui vaig conèixer ja farà uns dos anys, a la primera trobada d’instagramers. I és que la Marta és la fundadora d’Igers Barcelona, la comunitat d’instagramers a Barcelona.. Emprenedora i de caràcter inquiet, de seguida va veure el gran potencial de la xarxa Instagram. I no es va equivocar.

He de dir que els altres “tuiteros” que apareixen al programa també els conec. Alguns més que altres, però tots ens seguim de forma recíproca a Twitter. I que això sempre és una alegria. Veure un programa on parlin de xarxes socials i veure com coneixes a tots els que van intervenint.

Finalment dir que el seguiment per Twitter mitjançant el hashtag #penjatsainternet va superar les expectatives al convertir-se en trending topic a Espanya. Que ja té merit tractant-se d’un programa d’abast només autonòmic.

Àlex Castells

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Xarxes Socials / Social Media

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s