Guardar un article digital com a pdf conservant només el text

Avui a la feina m’han encomanat una missió molt concreta: capturar un conjunt d’entrades d’un blog que parlen de coses que ens interessa guardar. El tema és que ho volem guardar per sempre, independentment de que s’elimini la informació de la xarxa. Així que no val allò de guardar el link ni descarregar com a pàgina web.

Després d’estudiar les diferents opcions m’he decantat per la que m’ha semblat millor i més comode. I que ara m’animo a comentar.

Primer de tot anirem a la Chrome Web Store i afegirem ‘Clearly’ al nostre Chrome. Si feu servir un altre navegador podeu anar a la web d’Evernote Cleary i descarregar-ho des d’allà. Un cop afegit, us ha de sortir la icona a la part dreta de la barra de navegació.

Després anirem al post del blog que volem guardar i farem click a la icona del Clearly. Aquest, en un acte de màgia, eliminarà totes les distraccions deixant només la lletra, que és el que realment ens interessa. Això també és molt útil quan volem que els nostres ulls només es concentrin en llegir, fugint així de les distraccions. Us ho dic jo que sóc una mica dispers amb això 🙂

Després anirem a l’opció d’imprimir (el clàssic Ctrl + P). Però enlloc d’això escollirem com a destí l’opció de ‘Desa com a PDF’. No caldrà ni canviar el nom de l’arxiu perquè ell mateix detecta com a nom el títol de la pàgina.

I ja està, ja haurem creat un PDF amb l’article que ens interessava guardar. Ara només serà qüestió de guardar-lo al disc dur o a un servei d’allotjament d’arxius al núvol tipus Dropbox o Google Drive. I així el tindrem per sempre, passi el que passi.

d'un blog a pdf.bmp

Àlex Castells

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Tecnologia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s