El Crèdit, gran comèdia i millors actors

El crèdit

No passa sovint que t’arribin tan bones opinions sobre una obra de teatre com ha passat amb el crèdit. Tan diferents amistats com companys del grup de teatre m’havien explicat molt bones coses de l’obra i no ha estat fins avui que hi he anat, al penúltim dia que es pot veure a la Sala Villarroel.

Des de l’inici ja es pot veure que tot passarà en una oficina bancaria on només hi haurà dos personatges. I aquesta és la força de l’obra, la dels dos super actors junt amb un bon guió, en un escenari que és al mig de la sala i va rodant per tal que tothom el vegi des de les diferents perspectives.

Boixaderas i Bosch a El Crèdit

En Jordi Bosch es llueix molt en el seu paper de banquer, però jo sóc molt fan d’en Boixaderas des de fa molt temps i si n’he de triar a un el trio a ell. Curiós veure com els dos personatges també van coincidir en una altra obra que em va agradar molt, Els jugadors, d’en Pau Miró.

L’èxit de l’obra es veu que ha estat total, fins al punt de catalogar-la com a comèdia de l’any i amb moltes setmanes re-programades. Pel que he pogut veure avui, el públic és majoritàriament de 40 a 60 anys, una mica l’edat dels mateixos actors.

Jordi Boixaderas i Jordi Bosch

Segurament que quan llegiu aquest post ja no estareu a temps d’anar a veure-la, tot i que no m’estranyaria que fessin una gira o la re-programessin per més endavant, així que tampoc és qüestió que expliqui gaire l’argument.

Només us diré que tot comença quan un client demana un crèdit i no se li concedeix. L’insistència d’un i la negació de l’altra donen uns girs inesperats desemmascarant una història paral·lela que no agradarà gens a un d’ells. Humor, un guió ple de jocs de paraules i unes interpretacions brillants fan que el crèdit sigui una de les obres que més m’han agradat últimament.

 

Àlex

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s